Gradimo zajednice – prijatelje djece

Projekt „Gradimo zajednice – prijatelje djece“ provodi Europski dom Slavonski Brod u suradnji s partnerima: Učiteljskim fakultetom u Osijeku i Udrugom Leptir iz Donjih Andrijevaca.

VRIJEME PROVEDBE PROJEKTA: 26. lipnja 2013. – 26. listopada 2014.

LOKACIJA PROVEDBE PROJEKTA: Brodsko – posavska županija.

FINANCIRANJE PROJEKTA: ukupna vrijednost projekta je 125.617,47 €. Europska unija financira 75,49% – 95.400,00 €.

OPĆI CILJ PROJEKTA: Osiguranje podrške i promocije inicijativama na području Brodsko – posavske županije usmjerenima na jačanje lokalne zajednice u kojoj bi lokalne vlasti, surađujući s različitim društvenim skupinama, unaprjeđivale i koordinirale postojeća sredstva zajednice namijenjena djeci.

SPECIFIČNI CILJEVI PROJEKTA:
Poboljšati postojeće mehanizme protoka informacija vezanih uz dječja prava na obrazovanje
Pridonijeti jačanju organizacija civilnog društva koje su formirane od strane predstavnika dječjih prava

CILJNE GRUPE: djeca, roditelji, studenti Učiteljskog fakulteta, nezaposleni odgajatelji, pedagozi, organizacije civilnog društva.

Sadržaj medijskih proizvoda je odgovornost Europskog doma Slavonski Brod i provedbenih partnera i ne odražava nužno gledišta Europske unije.

eu

Projekt Gradimo zajednice – prijatelje djece financira Europska unija u okviru programa European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR).

eu

Projekt Gradimo zajednice – prijatelje djece sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Logotip projekta

Galerija

Web stranica projekta

Društveni profili

Partneri projekta

Gradimo zajednice – prijatelje djece

Time to Move je skup događanja za mlade koji se organizira tijekom listopada. Te će te aktivnosti upoznati sa stotinama mogućnosti za odlazak u inozemstvo i sudjelovanje u međunarodnim projektima, istraživanje Europe ili stjecanje potrebnog iskustva za budućnost. Sve aktivnosti provode Eurodeskovi stručnjaci koji su uvijek spremni razgovarati s tobom i pomoći ti da pronađeš najprikladniji projekt za svoje potrebe. Volontiranje u stranoj zemlji na nekoliko mjeseci? Semestar u inozemstvu? Pokrivamo sve. Tijekom cijelog listopada hrvatski multiplikatori organizirat će brojne aktivnosti širom Hrvatske na kojima će mlade informirati o mogućnostima za mobilnost i dijeliti 1700 Time to Move ruksaka! Pratite kartu na www.timetomove.info - nove aktivnosti dodaju se svakodnevno; prva se odvija već danas u Čakovcu, a već su najavljena i događanja u Labinu, Puli, Zagrebu, Šibeniku, Zadru, Bedekovčini, Zaboku, Buzetu... [embed]https://www.youtube.com/watch?v=02YfD15QbGk[/embed]