Gradimo zajednice – prijatelje djece

Projekt „Gradimo zajednice – prijatelje djece“ provodi Europski dom Slavonski Brod u suradnji s partnerima: Učiteljskim fakultetom u Osijeku i Udrugom Leptir iz Donjih Andrijevaca.

VRIJEME PROVEDBE PROJEKTA: 26. lipnja 2013. – 26. listopada 2014.

LOKACIJA PROVEDBE PROJEKTA: Brodsko – posavska županija.

FINANCIRANJE PROJEKTA: ukupna vrijednost projekta je 125.617,47 €. Europska unija financira 75,49% – 95.400,00 €.

OPĆI CILJ PROJEKTA: Osiguranje podrške i promocije inicijativama na području Brodsko – posavske županije usmjerenima na jačanje lokalne zajednice u kojoj bi lokalne vlasti, surađujući s različitim društvenim skupinama, unaprjeđivale i koordinirale postojeća sredstva zajednice namijenjena djeci.

SPECIFIČNI CILJEVI PROJEKTA:
Poboljšati postojeće mehanizme protoka informacija vezanih uz dječja prava na obrazovanje
Pridonijeti jačanju organizacija civilnog društva koje su formirane od strane predstavnika dječjih prava

CILJNE GRUPE: djeca, roditelji, studenti Učiteljskog fakulteta, nezaposleni odgajatelji, pedagozi, organizacije civilnog društva.

Sadržaj medijskih proizvoda je odgovornost Europskog doma Slavonski Brod i provedbenih partnera i ne odražava nužno gledišta Europske unije.

eu

Projekt Gradimo zajednice – prijatelje djece financira Europska unija u okviru programa European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR).

eu

Projekt Gradimo zajednice – prijatelje djece sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Logotip projekta

Galerija

Web stranica projekta

Društveni profili

Partneri projekta

Gradimo zajednice – prijatelje djece

Predavanje o integraciji u kinesko društvu, prilagodbi na novi stil života te izazovima studiranja na Dalian Maritime University-u u sklopu obilježavanja europske kampanje „Time to Move" organizirali su petak, 20. listopada Europski dom Slavonski Brod i Udruga CINAZ u suradnji s Pomorskom školom Zadar. Svoje dvogodišnje iskustvo studiranja i života u Kini te proces dobivanja stipendije učenicima zadarske Pomorske škole predstavila je Iva Sedlić iz Europskog Doma Slavonski Brod. Svrha predavanje je bila informirati učenike završnih razreda Pomorske škole o različitim mogućnostima za odlazak u inozemstvo i sudjelovanje u međunarodnim projektima, istraživanje Europe i svijeta ili stjecanje potrebnog iskustva za budućnost.