Europe Direct Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

Vaša lokalna kontakt točka za EU pitanja, nudi vam informacije o: politikama, programima, fondovima i institucijama Europske unije internetskom pristupu web stranicama Europske unije vašim pravima u Europskoj uniji lokalnim informacijskim/kontakt događajima vezanim uz EU dokumentima i publikacijama EU-a drugim izvorima informacija suradnji s drugim EU kontakt točkama na lokalnoj, regionalnoj i europskoj razini radionicama i tečajevima prilagođenima potrebama korisnika

EDIC Slavonski Brod dio je europske mreže informacijskih centara Europe Direct (EDIC), osnovane u svrhu informiranja europskih građana i promicanja građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini. EDIC su mjesta komunikacije svih institucija EU-a s javnošću i suradnje s drugim aktivnim partnerima u informiranju; dopunjuju i podupiru rad predstavništava Europske komisije i informacijskih ureda Europskog parlamenta na lokalnoj i regionalnoj razini.

Trenutno ima oko 500 Europe Direct Informacijskih centara u 28 zemalja članica Europske unije. Oni su veza između stanovnika i EU, osiguravaju građanima odgovore na sva pitanja u svezi s EU. Mrežom informacijskih centara Europe Direct upravlja Europska komisija.

Za više informacija ili odgovore na sva pitanja vezana uz EU posjetite stranice središnje informacijske službe Europe Direct ili nazovite 00 800 678 91011.

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod za korisnike
ponedjeljak – petak: 9.00 – 16.00 sati

Europe Direct Slavonski Brod
Antuna Barca 30
35000 Slavonski Brod
Hrvatska

tel: +385 35 415 190
mob: +385 99 555 1115
fax: +385 35 265 189
email: europedirect@usrcu.eu
web: http://europedirect.usrcu.eu

eu

Europe direct Informacijski centar Slavonski Brod sufinancira Europska unija.

Logotip projekta

Galerija

Web stranica projekta

Društveni profili

Europe Direct Slavonski Brod

24. ožujka 2017. u Zagrebu (Galerija Lauba) održat će se Dijalog s građanima s europskim povjerenikom za poljoprivredu i ruralni razvoj Philom Hoganom, zastupnicom u Europskom parlamentu Marijanom Petir i ministrom poljoprivrede Republike Hrvatske Tomislavom Tolušićem, u vremenu od 11:15 do 12:45 sati. Najava događanja objavljena je na web stranici Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj: https://ec.europa.eu/croatia/events/citizens_dialogue_with_commissioner_phil_hogan_hr i web stranici Europske komisije: https://ec.europa.eu/info/events/citizens-dialogues/citizens-dialogue-zagreb-commissioner-phil-hogan_en Prije početka Dijaloga s građanima planirano je održavanje svečanosti dodjele nagrade za najboljeg mladog poljoprivrednika u RH s početkom u 10 sati te panel rasprava. Više informacija o ovom dijelu događanja očekujemo naknadno. Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj organizira besplatan autobusni prijevoz iz Slavonskog Broda. Autobus dolazi iz pravca Osijeka i sudionike dijaloga iz Slavonskog Broda će preuzeti u 7 sati na odmorištu Marsonia (autoput). Povratak je predviđen u 15.30. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje i organizirani prijevoz, kontakt za prijavu je putem e-maila: europedirect@usrcu.eu ili telefona: 035/415 190. Općenito, Dijalozi s građanima u obliku javnih rasprava održavaju se diljem EU-a i omogućavaju neposrednu razmjenu mišljenja građana s povjerenicima Europske komisije.